Afspraak maken & tarieven

Consult

Het maken van een afspraak met een lactatiekundige IBCLC kan in overleg gaan met uw huisarts, verloskundige, kraamverzorgende en /of consultatiebureau. U kunt echter ook altijd zelf contact met mij opnemen. Telefonisch maak ik een afspraak voor een consult bij u aan huis of bij mij op de praktijk.  De ervaring leert dat dit consult ruim een uur in beslag neemt.

Borstvoeding geven is een persoonlijk proces en ik vind het belangrijk om samen met u mogelijkheden te bespreken ter ondersteuning van het probleem.  Ik wil een goed beeld krijgen van de situatie en zal ook vragen naar zwangerschap, bevalling, geboorte en hoe het gedrag van uw  baby na de geboorte was. Ook start van de borstvoeding en borstvoeding in de eerste paar dagen wil ik graag bespreken.  Zijn er pas na verloop van tijd problemen ontstaan, dan hoor ik graag van u hoe een en ander gelopen is rondom  het borstvoeding geven en wat volgens u de oorzaak van het probleem is.  Mocht u onzeker zijn over het borstvoeding geven dan kan een gesprek met mij helderheid geven. Tijdens het consult kijk ik  mee met een voeding, zodat ik het gedrag van uw baby aan de borst kan beoordelen. Ik kijk in de mond van uw baby en doe mogelijk een borstonderzoek.

Ik kan u helpen bij het aanleggen van de baby, zodat borstvoeding voor u en uw baby prettiger zal verlopen. Er is ook tijd om samen te oefenen.  Ik zet  de aandachtspunten op papier, zodat u dat nog eens rustig door kunt nemen.  Ik kan u adviseren over eventuele hulpmiddelen en verwijzen naar  andere hulpverleners.  Na afloop kunnen we eventueel een afspraak maken voor een telefonisch nagesprek om te horen hoe het gaat en om eventueel adviezen te kunnen bijstellen. In overleg bespreken we of een volgend consult wenselijk is.

Tarieven

Consult aan huis
€  130,00
Vervolgconsult aan huis
€  105,00

Inclusief reiskosten tot een straal van 15 km en eenmalige telefonische follow-up ( indien afgesproken ). N.B. Reiskosten boven de straal van 15 km bedragen  € 7,50 tot een maximum van 50 km. Consulten op zon- en feestdagen worden verhoogd met  € 25,00.

Consult op praktijk
€  90,00
Vervolg consult praktijk
€  75,00
Telefonisch consult, duur 20 minuten
€  30,00

Voor vragen die geen observatie vereisen, of als vervolg op een persoonlijk consult, ter beoordeling aan de lactatiekundige.

Email consult
€  15,00

Beantwoording van inhoudelijke vragen via email doe ik alleen nadat een consult heeft plaatsgevonden.De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering. Soms vergoedt de zorgverzekering alleen als wordt verwezen door een (huis) arts of verloskundige. Een overzicht van vergoedingen door zorgverzekeraars is te vinden op de website van de NVL.

https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/lactatiekundige